Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sírgondozás , demonstráció...

2009.10.17

 

Mint , ha  az időjárás is igazodott  volna  , e nap  gyászos , melankolikus voltához. Esős , szeles igazi őszi időre ébredtünk itt Pápán szombat reggel. Ez azonban nem hátráltatta kicsi de lelkes csapatunkat , hogy reggel fél kilencre már az Alsóvárosi temető bejáratánál legyünk. Vitéz  Szügyi  Zoltán síremlékének környezetét  jöttünk rendbe tenni ,közeledve halottak napjához. Munkánkkal viszonylag hamar végeztünk , látszott hála Istennek  mások sem felejtették  el vitéz Szügyi Zoltán emlékét  , egy régebbi ejtőernyős koszorú is volt a sírnál. Mécseseink meggyújtása és egy főhajtás után  elindultunk következő programunkhoz.

 

Délelőtt tíz órakor kezdődött  a megemlékezés a cigányok által brutálisan meggyilkolt Szögi Lajosra. A rossz idő ellenére szép számmal összegyűltünk és a járólelők is érdeklődve hallgatták a szónokot. Orbán Imre  ismertette  a  három évvel ezelőtti tragikus eseményeket , majd hosszasan sorolta a cigányok által elkövetett  bűncselekményeket. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra , hogy nem minden cigány embertársunk  él bűnöző életmódot, és kiemelte nekik olyan cigány vezetőket kell választani akik nem a többségi magyarság ellen hangolják  a cigányokat , hanem saját maguk és Magyarország felemelkedésén dolgozva , elfogadva és beilleszkedve a többség életvitelébe. Kiemelte ,  a Jobbiknak  van  programja a közbiztonság  megerősítésére és a szociális rendszer átalakítására. Mindez úgy , hogy ne a segélyből élőket , hanem a dolgozókat hozza előnybe ! A megemlékezés a Himnusz hangjaival zárult. Figyelemre méltó , hogy a demonstrációt csupa pozitív hang kísérte az emberek részéről  ( még az arra sétáló kisebbség tagjaitól sem lehetett egy hangos szót sem hallani... ), és meg kell , hogy jegyezzük a pápai rendőrség ismét kellő  módon  biztosította a rendezvényt. Szépen a háttérben maradva , nem zaklatva a résztvevőket ( sajnos az ország sok pontján ezt nem mondhatjuk el )de tudatva , hogy ott vannak. Reméljük a rendőrség berkein belül is elindult egy folyamat  , amely egyszer majd elvezet a kívánt állapotig. A  nap legmeghatóbb párbeszéde azonban az volt amikor egy idősebb úr  (aki Erdélyi de most épp itt tartózkodik ) megköszönte nekünk és a Gárdának  amit  teszünk ,  gúnyhatáron belül és a kívül rekedtekért is. Mi pedig innen is üzenjük neki , hogy az ilyen és az ehhez hasonló köszönetek éltetnek minket  , ezért csináljuk, amit csinálunk ! Ebből a köszönetből azok a magukat Jobbikosoknak  kikiáltó, de munkát nem végző , rendezvényekre nem járó csak  állandó kritikát  szajkózó a Jobbik alapvetéseit elutasító  2- 3 ember persze nem kaphatott , hiszen újfent nem voltak ott a rendezvényen. Igazán sajnálhatják , nem tudják mit veszítettek...

Sajnos azt ismételten meg kell állapítani ,hogy  a helyi sajtó  újra cenzúrázza a Jobbikot , hiszen megint nem tették tiszteletüket rendezvényünkön...Úgy látszik az a 15 % -nyi ember aki  a Jobbikban látja a kiutat az nekik nem számít ! Vagy pedig ennyire  a városi vezetés kezei  közt vannak , hogy csak az engedélyükre mehetnének ?

Azonban nem maradtunk média nélkül   , ha nem is onnan  mind amire mi számítottunk, a távoli Svédországból jöttek , hogy  az alulról építkező Jobbikról írjanak , titkát megfejtsék. A több mint egy órás beszélgetés végén  szimpátiával váltak el tőlünk és sok sikert kívántak nehéz harcunkhoz !Mi pedig elégedetten hagytuk el a helyszínt  : lám már a nemzetközi média  is kíváncsi ránk .

Ezek után néhány társunk  pedig autóba ült , hogy Zircen képviseljék a pápai Jobbikot  , a Jobbik programismertetőjén  és a Nemzeti Egyletek Veszprém megyei zászlóbontásán. Zircen a Patkó Fogadóban került sor a már említett rendezvényre.

Máté Katalin az 5. számú választókerület szervezője köszöntötte a résztvevőket, akik harmincan tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt. Elsőként Máté József a várpalota szervezet elnöke beszélt a Jobbik Magyarországért Mozgalom programjáról, majd Orbán Imre Veszprém megyei alelnök tájékoztatta a résztvevőket aktuálpolitikia kérdésekről, majd a Nemzeti Egyletek megalakulásáról, s a célról melyet képviselnek. Ezt követően Erőss Bulcsú a pápai szervezet vezetőségi tagja a választási rendszerünkről tartott előadást. Majd a kötetlen eszmecsere előtt, a zirci elnök úr tartott rövid összefoglalót, tájékoztatót.

A helyi média és a lakossági fórumon résztvevő zirci állampolgárok kérdései általában az ország helyzetével, a Jobbik programjával kapcsolatosak voltak. A Bakonyszentlászlóról érkező Virágh Béla bácsi pedig egy verset is elszavalta jelenlévők nagy örömére. A rendezvényről a Zirci Városi TV és a Zirc és Vidéke újság riporterei készítettek felvételeket.

Mit is kívánhatnánk mást  magunknak  , mint még sok olyan mozgalmas és tartalmas napot mint a mai !

                                          Szebb Jövőt  !      

 

Süle Zsolt, Orbán Imre

 

 

Képek megtekinthetőek itt:

 /fenykepek/demonstracio-a-cigany-bunozes-ellen/emlekezes-szogi-lajosra

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.