Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segélyezés...

2009.07.25

A Jobbik által 2006-ban készített Bethlen Gábor-programban már szerepelt, és a párt azóta is képviselt elképzelése, hogy a szociális segélyeket ne készpénzben folyósítsák, hanem célirányosan levásárolható formában tegyék elérhetővé. A monoki polgármester szociális kártyára vonatkozó javaslata az elmúlt napokban végre a figyelem középpontjába állította az ügyet, így szükségesnek tartjuk, hogy a Jobbik ismételten megerősítse álláspontját.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az Országgyűlésbe jutva olyan törvénymódosítást fog kezdeményezni, amely előírja, hogy a szociális segélyeket a rászorulók helyben és meghatározott célokra tudják fordítani. Ezzel a módosítással két legyet ütünk egy csapásra. Egyrészről megállítjuk azt a sajnos gyakori és a társadalmat mélységesen felháborító jelenséget, hogy a segélyeket nem élelmiszerre, iskolaszerre, gyógyszerre, ruhára vagy más alapvető célra fordítják, hanem a kocsmában költik el. Másrészt a helyben való felhasználás célként történő megjelölésével segítséget adhatunk a környéken működő kis- és középvállalkozásoknak.

Egyúttal beszédesnek és leleplező erejűnek tartjuk, hogy bár a szociális kártya kapcsán direktben senki sem beszélt a cigányságról, a felvetésen mégsem a hazai svábok, jászok vagy bármely más kisebbség vezetői, hanem Lakatos Attila személyében éppen egy cigány vajda fejezte ki tiltakozását.

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.