Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


izraeli agresszió

2009.01.06

 

Beszámoló az izraeli agresszióról:

http://kuruc.info/r/39/32848/ (videóval)

Helyzetjelentés  az izraeli mészárlásról,képekkkel és videókkal:

http://kuruc.info/r/4/32939/

 

Török kormányfő:

Izrael foltot ejtett az emberiség becsületén
2009-01-06. 20:24

Elítélte az izraeli katonák által a Gázai övezetben a polgári lakosság ellen elkövetett kegyetlenkedéseket kedden a török kormányfő, aki arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy tegyen sürgős lépéseket egy tűzszünet érdekében.

Recep Tayyip Erdogan az általa vezetett Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti képviselőcsoportjának tagjai előtt beszélt Ankarában. Mint leszögezte, semmi sem igazolja az izraeli katonák tetteit, és senkinek sincs joga ilyen akciókhoz.

Úgy vélekedett, hogy a hadművelet, amelynek 580 halálos áldozata között sok gyermek is van, a februári izraeli választási kampányhoz kapcsolódik. Ezért felszólította Ehud Barak védelmi minisztert és Cipi Livni külügyminisztert, hogy ne a választásokat tartsák szem előtt.

A török miniszterelnök, aki különösen kritikus Izraellel szemben azóta, hogy az december 27-én megindította támadását a Gázai övezet ellen, kijelentette: a történelem majd ítéletet mond Barak és Livni felett, mert foltot ejtettek az emberiség becsületén.

Erdogan az izraeli hadművelet kapcsán az utóbbi időben Szíriában, Jordániában, Egyiptomban és Szaúd-Arábiában folytatott tárgyalásokat.

(MTI)

"Hagyják abba a népirtást!" - Morvai Krisztina levele az izraeli nagykövetnek

Dr. Morvai KrisztinaDr. Morvai KrisztinaNagykövet Asszony!

Bár emberi jogokkal foglalkozó jogász vagyok, s az ENSZ egyik emberi jogi bizottságának, a CEDAW-nak voltam tagja négy éven át, most mégsem emberi jogi szempontból szeretném elemezni az ön államának tömeggyilkosságait, a nemzetközi jog szerint kirívó súlyú, elévülhetetlen bűncselekményeit. Mindenki tisztában van vele, hogy Izrael állam a jogon kívülinek tekinti magát, s soha egyetlen jelentős ENSZ-határozatot nem tartott be. A nemzetközi jog és a nemzetek közösségének döntése ellenében folytatják a palesztin területek megszállását, újabb és újabb telepeket hoznak létre olyan földön, amelyhez semmi közük nincs. Fenntartják a „biztonsági falat”, amelynek pedig semmi köze nincs a biztonsághoz, hiszen a palesztin családokat, palesztin közösségeket választja el egymástól, valódi célja éppúgy a palesztin nép kiirtása, mint jelenlegi tömeges gyilkosságaiknak, a gázai polgári lakosság elleni terrornak. Önök látványosan kivonják magukat a nemzetközi jog hatálya alól, államukat és népüket egyaránt sajátos felsőbbrendűséggel ruházzák fel, Übermensch-nek tekintik magukat. Jogászként szakmai kötelességem bízni abban, hogy az ön kollégái, Izrael állam vezetői egyszer bíróság elé kerülnek, s börtönbe jutnak.

De ahogy jeleztem, most nem erről szeretnék írni, hiszen önök az ilyen kritikákat, elemzéseket, kéréseket, könyörgéseket megszokták, s ez éppúgy érintetlenül hagyja önöket, izraelieket, mint az önök fegyverei (bocsánat: az amerikai adófizetők önök által használt fegyverei) által széttépett palesztin gyerekek látványa. Őket ugyanis önök, éppúgy, mint a palesztin felnőtteket – ahogy azt az ENSZ-ben megtapasztaltam – nem emberi méltósággal és emberi jogokkal felruházott személyeknek, hanem valamiféle tárgyaknak, méltóság és jogok nélküli biztonsági kockázati tényezőknek tekintik.

Nos, másról írok, mégpedig egy nagyon személyes dologról. Egy kicsit úgy is, mint nő a nőnek. Furcsa helyzetben vagyok, ugyanis arról kellene írnom, hogy ön szégyellje magát, amiért egy ilyen agresszív, tömeggyilkos, kegyetlen állam diplomatája – s ehelyett a saját szégyenemet szeretném megosztani önnel. Ha hiszi, ha nem, ebben nincs gúny, nincs cinizmus. Szégyenteljes dolog történt velem, amiért nehezen merek három gyerekem szemébe nézni, s amitől rendkívül rosszul érzem magam. Az történt ugyanis, hogy amikor az önök hadserege a szárazföldön is behatolt Gázába, és híre jött az első halottjuknak, akkor nem úgy reagáltam, ahogy egy normális, emberséges, huszonegyedik századi kulturlény reagál. Nem azt gondoltam magamban, hogy milyen szomorú, milyen megrázó, milyen rettenetes, hogy íme ezen az oldalon is egy fiatal áldozat. Hanem örültem! Meggyőződésem szerint ez beteges dolog, s hogyha ezt a reakciót nem „írom ki” magamból, nem osztom meg önnel és másokkal, akkor nagyon súlyos következményei lesznek. Nem vagyok azonban annyira önző, hogy önt feltartsam egy olyan üggyel, mégoly ijesztő jelenséggel, amely kizárólag személyes, egyedi, egyéni. Általános, az egész világot érintő jelenségről van ugyanis szó. Arról, kedves nagykövet asszony, hogy önök megtanítják a világot az erőszak, a gyűlölködés és a halál kultúrájára. Az önök elképesztő cselekedetei és azok büntetlensége, a „civilizált államok” általi megtűrtsége miatti tehetetlenség érzése s az a végtelen igazságtalanság, amelyet Izrael meghonosított az elmúlt évtizedekben, végzetes lehet az emberiség számára. Eltorzítja az emberek tömegeinek a lelkét. Izrael gyűlölködni tanítja az egész emberiséget.

Úgy gondolják, hogy ha nem engednek be újságírókat Gázába (szokásuk szerint semmibevéve a vonatkozó bírósági döntést), akkor a világ nem tudja maga elé képzelni az önök fegyverei által szétszaggatott 82 gyermektestet. Akkor nem tudjuk szülőként elképzelni, milyen lehet egyetlen perc alatt elveszíteni négy gyermekünket.

Úgy hiszik, nem tudjuk elképzelni, milyen jellegű sérülése lehet annak a kétezer embernek, akiket „sérültként” tartanak számon, s akikre kevésbé drámaian gondolunk, mint a halottakra. Tudjuk, nagykövetasszony, hogy a legtöbb sérültnek amputálni kellett a végtagjait, ideértve a sok-sok gyereket, akik az önök végtelen kegyetlensége miatt műlábbal, vagy kerekesszékben töltik majd az életüket. A BBC-tudósításaiból (is) ismerjük a sok-sok megrázó esetet. A kisgyerekekét, akik az utcán megsérülnek, majd kórházba viszik őket, a kórház az önök támadásától összedől, s a gyerekek egy része meghal, másik része amputálásra szorul. Noha önök tiltják a nemzetközi sajtót, azért amatőr felvételek bejárják a világot. Ma Magyarországon például a kuruc.info hírportálon látható egy döbbenetes felvétel az önök egyik légitámadása utáni percekről. (Igen, nagykövet asszony, a kuruc.info az a bizonyos antiszemita oldal, amely ellen önök tiltakozni szoktak. Rémes dolog ez az antiszemitizmus, és az ember egyszerűen nem érti, hogy mitől is van – de erről a kérdésről majd máskor.)

Mondanivalóm lényege kettős. Egyfelől az, hogy önök pontosan tudják, hogy a jelenlegi öldöklésük és kegyetlenségük semmit nem old meg, csak növeli a feszültséget, mivel még amúgy nyugodt körülmények között élő nem palesztin emberekből is a bosszúvágy egészségtelen érzését váltja ki. Ugye egészen pontosan tudják, hogy az a fiatalember, aki végignézte a testvérei testének szétszaggatását az önök légicsapásaikor, milyen hivatást fog választani? Ugye nincs kétségük afelől, hogy a jelenlegi látványos őrjöngésük túlélői közül kerülnek majd ki az újabb öngyilkos merénylők? Az újabb Hamasz-vezérek? S ugye nem kell pszichológusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk: ez egy elég természetes jelenség? Önök azzal próbálják megvezetni a világot, hogy vérengzéseik célja a Hamasz támadásainak leállítása. Ez ezzel a módszerrel nem fog menni, ezt önök pontosan tudják, kedves nagykövet asszony! Ezzel csak újabb támadásokra adnak okot, amelyre majd önök újabb véres bosszúval reagálnak. S a világban egyre többen leszünk, akik szégyenkezni fogunk a saját érzéseink miatt… S meddig mehet ez így tovább, nagykövet asszony? Amíg az utolsó palesztint is ki nem irtják a föld színéről? Nem, kedves nagykövet asszony, megmondom én önnek, hogy meddig mehet ez így. Addig, amíg a világ észhez nem tér, és le nem állítja önöket. Erre viszonylag egyszerű módszerek vannak. Az egyik az izraeli áruk és szolgáltatások totális bojkottja. Azaz: amikor Izraelben gyártott terméket tennénk a kosarunkba, képzeljük magunk elé a meggyilkolt palesztin gyerekek sokaságát – és tegyük vissza. Ami ennél is fontosabb: önök nem a saját forrásaikból olyan „nagylegények”! Elképesztő fegyvereiket leginkább az amerikai kisemberek adócentjeiből adják össze s biztosítják. Volt szerencsém egy évet eltölteni az amerikai középnyugaton, a Midwesten. Megismertem az amerikai kisember gondolkodását, jószándékú naivságát. Akár őrájuk gondolok, akár az Obamát megválasztó, színesbőrű emberek sokaságára, az jut eszembe, hogy ők nem azért dolgoznak, hogy önök, izraeliek az ő munkájukból biztosítsák kegyetlen és felesleges, kifejezetten kontraproduktív „harcaikhoz” a fegyvereket! A fő feladat most tehát az, hogy a változásra szavazó, a véres háborúktól besokallt, Izrael ügyében pedig teljesen megvezetett amerikai kisembereket kell felvilágosítani arról, hogy mire költik a pénzüket. Ez egy jó próbatétele lesz annak is, hogy létezik-e még demokrácia. Azaz: ha az amerikai emberek elutasítják azt, hogy eszközzé tegyék őket az önök véres és igazságtalan harcainak folytatásához, akkor ez az akarat vajon kifejezésre jut-e az állami döntések szintjén?

Ezúton is kérek mindenkit, bel- és külföldön, hogy haladéktalanul kezdje meg ismerősei meggyőzését az izraeli áruk és szolgáltatások bojkottjáról, s minden lehetséges módon – pl. a palesztinokkal szembeni izraeli népirtásról szóló film és fényképfelvételek, hiteles beszámolók megküldésével – az amerikai adófizetők (s természetesen mindenki más) meggyőzését a tiltakozás szükségességéről.

Nagykövet asszony! A harag, a bosszúvágy és a gyűlölet érzései romboló érzések. Ezek nem előreviszik, hanem hátramozdítják a világot. Kérem önt, hogy osztozzon érzéseimben, és szégyellje ön is egy kicsit magát, s vegye rá erre kollégáit, az izraeli vezetőket, illetve támogatóikat. Hagyják abba a népirtást, a tömeges gyerekgyilkosságokat s az egész világ megfertőzését a gyűlölködés és az erőszak „kultúrájával”!

S azért jogászként még egy apró tanács: miközben az egész világon harcolnak a „gyűlöletbeszéd” megbüntetéséért, gondoljanak arra, hogy Izrael állam szinte minden kimondott szava s minden tette gyűlöletbeszéd, amely alkalmas arra, hogy az önök állama és népe ellen világszerte gyűlöletet szítson. Hagyjanak fel, kérem, a gyűlöletbeszéddel, márcsak azon izraeli és nem izraeli állampolgárságú zsidó emberek érdekében is, akiknek helyén van a szívük, és elutasítják az önök kegyetlen, embertelen politikáját és rémtetteit!

Budapest, 2009. január 5.

Üdvözlettel:

Dr. Morvai Krisztina
jogász

A Jobbik petíciója Izrael budapesti nagykövetének

Gáza napjainkbanGáza napjainkbanTisztelt Nagykövet Asszony!

Izrael Gáza elleni agressziója egyáltalán nem közel-keleti kérdés, hanem az egész világ ügye. A szabadságról, az igazságról és egy nép önrendelkezéséről szól, illetve azok lábbal tiprásáról. A világon minden jóérzésű ember elítéli Izrael légi és szárazföldi támadását a Gázai övezet ellen. Mi, magyar emberek sajnos nagyon jól tudjuk, milyen az, amikor egy idegen nép aljas célból, fegyveres túlerővel rohanja le és pusztítja el az országunkat. Ezért január 7-én, szerdán 18.00-kor a palesztin nagykövetség előtt néma gyertyagyújtással fejezzük ki szolidaritásunkat a Gázai övezet lakói és áldozatai felé.

Az izraeli politika ezzel a katonai beavatkozásával bebizonyította, amely sokak előtt már régen nem volt titok, hogy módszereiben és eszméiben azoknak a népirtó diktatúráknak az örököse, amelyeket képmutató módon szavak szintjén naponta elítél.

Mivel nemrégiben Izrael államelnöke, Simon Peresz Magyarország felvásárlásáról beszélt, így a Gázában történtek sötét kilátásokat vetítenek elő hazánk számára is. Egy olyan ország tervezi Magyarország felvásárlását, amely képes akár az egész világ rosszallása ellenére is halomra ölni ártatlan civileket? A még mindig nem tisztázott, durva és sértő kijelentés után a magyar politikának végre át kell gondolnia Izraelhez fűződő kapcsolatát.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom rövid időn belül meghatározó szereplője lesz nem csak a bel-, hanem a külügyeknek is. Ezért itt és most fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a Jobbik a közel-keleti békét és az önálló Palesztin állam megalakulását alapvető és döntő kérdésnek tartja, valamint nem tűri a hazánk belső ügyeibe történő durva beavatkozásokat!

A magyar társadalom jobbik részének nevében ezért az alábbi petícióval fordulok nagykövet asszonyhoz és Izrael egész politikai vezetéséhez:

1. Követeljük, hogy az izraeli politikai vezetés tanúsítson önmérsékletet és emberiességet! Ha már az ENSZ-határozatokat semmibe veszik, legalább Mózes tízparancsolatát tartsák be!

2. Követeljük az izraeli csapatok azonnali kivonását Gázából, a fegyveres harcok beszüntetését!

3. Követeljük, hogy Izrael azonnal engedje be a Gázai övezetbe a nemzetközi vöröskereszt tagjait!

4. Követeljük, hogy Izrael azonnal engedje be a Gázai övezetbe a nemzetközi sajtó tagjait, amelyre egyébként az izraeli legfelsőbb bíróság is kötelezte!

5. Követeljük, hogy Izrael azonnal szüntesse meg a Gázai övezet blokádját, amely a nemzetközi jog és a genfi megállapodás durva megszegése!

6. Önálló Palesztin államot!

7. Felháborító és megrázó a civil- és gyermekáldozatok magas száma. Követeljük, hogy a felelősök minél előbb nemzetközi bíróság előtt feleljenek az egyértelműen emberiség ellenes bűncselekményekért!

8. A jelenlegi áldatlan helyzet fennmaradása esetén követeljük, hogy az általunk agresszornak és terrorista államnak tartott Izraellel hazánk függessze fel a diplomáciai kapcsolatokat! Egy magára valamit is adó ország és annak politikai vezetése nem engedheti meg, hogy egy világbékét folyamatosan és durván fenyegető rezsimmel bármilyen – politikai, gazdasági, kulturális – kapcsolatot ápoljon.

9. Követeljük, hogy Magyarország zárja be az ajtót az izraeli tőke és befektetések további térhódítása előtt.

Adjon az Isten szebb jövőt!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület nevében:

Vona Gábor, elnök

 

 

 

 

Szolidaritási tüntetésre hív a Jobbik a Palesztin Követség elé!

2009-Gáza2009-GázaA Jobbik Magyarországért Mozgalom néma gyertyagyújtással fejezi ki tiltakozását a zsidó állam Palesztina elleni kíméletlen terrorja ellen. A gyertyagyújtásnál jelen lesz a Magyar Gárdán kívül Vona Gábor és Morvai Krisztina is.

Találkozzunk 2009. január 7-én szerdán, 18 órakor a Palesztin Követség (Budapest, II. ker. Cseppkő u. 71. szám) előtt!

Megközelíthető:

A Batthyány tér felől - 11-es busszal a 14. megálló a Csatárka utcáig.

A Kolosy tér felől - 29-es busszal a 10. megálló Törökvész útig.

Kérjük szimpatizánsainkat, hogy egy gyertyát vagy mécsest hozzanak magukkal!

Jobbik Magyarországért Mozgalom

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.