Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferenczi Gábor: A Jobbik mellett foglaltak állást a Veszprém megyeiek

2012.09.12

 

Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében reagált a Veszprém megyei napilap szeptember 10-ei online voksolása eredményére, valamint a Napló a veszprémi Magyar Élet Menetéről.leközölt szeptember 10-ei tudósítására.

ferenczi gabor"A Veszprém megyei napilap szeptember 10-én megkérdezte olvasóit a Jobbik szeptember 8-ai, "Magyar Élet Menete" címmel meghirdetett, veszprémi vonulásos rendezvényével és az arra válaszul a Világos Magyarországért Mozgalom, az MSZP, a DK, a Hit Gyülekezete és más, szélsőséges csoportok által rendezett ellendemonstrációval kapcsolatban. "Mit ér el a Jobbik a Magyar Élet Menetével?" - tette fel a kérdést a Napló.

A szavazók 80%-a szerint a Magyar Élet Menete arra mutat rá, hogy a Jobbik védelmezi a magyar érdekeket. Mindössze 11%-uk szerint vált ki a nemzeti párt ellenállást a demokrácia híveiből, a voksolóknak pedig csupán 9%-a érzi úgy, hogy a vonulók megfélemlítik a lakosságot.

Az egy napig tartó online voksoláson - a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás ellenére tehát világos véleményt fejeztek ki az emberek, a Jobbik és a magyar érdekképviselet mellett foglaltak állást. Annak ellenére, hogy a napilap hétfői, nyomtatott számában a Jobbik rendezvényéről és az ellendemonstrációról szóló tudósítást úgy vágták össze, hogy az alkalmas volt a Jobbik negatív színben való feltüntetésére. Indokaink a következők: A címlapon és az 5. oldalon is futó főcím és alcím - "Nem kértek a menetelésből", "Ellendemonstráció fogadta a Jobbikot" azt sugallta az olvasók számára, hogy tiltakozni kell a magyar érdekek mellett kiálló nemzeti érzelmű emberek ellen. A cikk tartalma pedig azáltal, hogy a Jobbik rendezvényére rátelepedő balliberális és szélsőbaloldali csoportok álláspontját 2/3 arányban tálalta, miközben a Jobbikról mindössze 1/3 arányban írt, nem felel meg az objektív és korrekt újságírás szabályainak. Hasonló arány mutatkozott a rendezvényről közzétett fotók esetében is - szintén a Jobbik kárára. Ráadásul a címlapon meghirdetett voksolás három válaszlehetősége közül is kettő a Jobbik elleni fellépés szükségességére utalt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a szavazás eredményére való tekintettel és Barták Péter főszerkesztő úr telefonon tett ígéretére hivatkozva nyomatékosan kéri, hogy a jövőben a kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás alapelveit figyelembe véve számoljon be a Veszprém megyei Napló a Jobbik és más nemzeti szervezetek által szervezett rendezvényekről.

Ferenczi Gábor

a Jobbik országgyűlési képviselője,

Veszprém megyei elnöke"

áll a nemzeti párt képviselőjének közleményében.

 

a Veszprém megyei Napló és a www.naplo-online.hu nyomán Bakonyi Hírmondó