Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Válasz Áldozó Tamás vádaskodására, a kórház ügyében.

2015.01.06

Mivel jó pápai szokás szerint a média csak a polgármester úr véleményét közölte a tegnapi testületi ülésről (anélkül, hogy az én hozzászólásomból egyetlen érdemi mondatot idéztek volna) engedjék meg, hogy bemutassam mi is történt valójában.

Mint ismeretes a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben egy struktúraváltást támogató fejlesztés zajlik TIOP projekt keretében. Az első ütemben bontási, közműkiváltási, előkészítési műveletek zajlanak az alapozással pedig január végére kellene elkészülni. Tehát a tényleges építkezési munkák még lényegében meg sem kezdődtek, de mostanra kiderült, hogy kevés a rendelkezésre álló pénz… Idézem:

 „A II. ütem közbeszerzésére beérkezett ajánlatok alapján megállapítható, hogy a projekt sikeres befejezéséhez 150 millió forint többlettámogatásra van szükség, mellyel a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő nem rendelkezik. A fenti összeg nélkül a megkezdett projekt befejezése lehetetlenné válik és az intézménynek az eddig felhasznált mintegy 300 millió forintot vissza kell fizetnie, továbbá az intézmény a már első ütem megvalósulását követően a pályázat elnyerése előtti állapothoz képest is sokkal hátrányosabb helyzetbe kerülne. Kényszermegoldásokat igénybe véve, a minimumfeltételeknek meg nem felelve kellene a feladatát ellátnia, mellyel a működése is veszélybe kerülne.”

És akkor erre mondja Áldozó polgármester úr, hogy ez egy sikersztori… Kérdezem önöket, maguk szerint is az?

Majd következett a képviselő testületi ülés, ahol dönteni kellett arról, hogy 150 millió forintot ad Pápa Város Önkormányzata a kórháznak a projekt befejezéséhez.

A döntés természetesen egyhangúan igen volt, megszavaztuk az ezt tartalmazó határozati javaslatot. A kórház tehát folytathatja a fejlesztést.

A testületi ülésen egyedül én szólaltam fel az üggyel kapcsolatban, amire egyrészt Dr. Vörös Ibolya reflektált illetve Áldozó Tamás rendezett kirohanást a felszólalásom tartalma ellen az eseményt követő sajtótájékoztatón. 

Ízelítőül egy idézet Áldozó nyilatkozatából:

”- A kórház megtépázott hírneve pont a Jobbiktól származik…. Jelentem a pápai kórház fejlődik, korszerűbb lesz, és úgy tűnik, hogy ez a Jobbik számára rossz hír. Ajánlom nekik, hogy próbáljanak azonosulni a pápai érdekekkel és akkor ők is sikertörténetként tudják megélni az ilyen projekteket – fogalmazta meg gondolatait a városvezető.”

Majd a TV-ben így fogalmazott: Nincs felelősségérzetünk… mármint nekünk Jobbikosoknak.

Nos, nézzük az én felszólalásomat. Csak a tények kedvéért.(Még egyszer hangsúlyozom ezeket a mondatokat egyetlen, az ülésről tudósító média sem idézte! )

” úgy gondolom, hogy ha ez a helyzet alakult ki, akkor mindenképpen támogatni kell ezt a határozati javaslatot, hiszen erkölcsi kötelességünk, hogy ebben az ügyben mindent megtegyünk… nagyon fontos lenne, hogy ez a projekt minden gond nélkül befejeződjön, hiszen az amúgy is megtépázott hírnevű kórháznak egyáltalán nem tenne jót, ha ez a fejlődés megtorpanna……”

Majd rákérdeztem arra, hogy mi indokolja az eredeti tervekhez képest a plusz 150 millió szükségességét?  Esetleg tervezési hiányosság, előre nem látható nehézségek, plusz feladatok?

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ezek voltak tehát azok a mondatok, amiért a polgármester újfent kikelt a Jobbik ellen, befeketítve, hamis vádakkal illetve minket. Ezekért a mondatokért nincs nekünk felelősségérzetünk,ezekért a mondatokért nem azonosulunk a pápai érdekekkel- a  polgármester úr szerint.

Mert úgy gondoljuk a kórháznak fejlődni kell ?

Mert felhívjuk a figyelmet a visszásságokra, mert kérdéseket merünk feltenni?

Már csak egy (költői) kérdés maradt: Miért is teszi ezt már időről- időre, Pápa város Fideszes polgármestere? Miért állítja be a Jobbikot első számú közellenségnek, minden gond okozójának? Miért ferdít, terel, riogat amikor a Jobbikról beszél ?

Segítségképen  egy idézet Áldozó Tamástól az önkormányzati választások estéjéről: ” Soha nem gondoltam volna, hogy a Jobbik 18 %-ot kap városunkban…)

Nos ,ezek után nagyon  úgy néz ki, hogy Pápa város polgármestere munkaköri kötelességei közé önként felvette a Jobbik lejáratására, befeketítésére indított projektet…

Pedig számtalan más megoldásra váró dolga is akadna: Valódi, megélhetést adó munkahelyek létrehozásának a segítése, a város útjainak, járdáinak rendbe tétele, csapadékvíz elvezetés stb.… ja és most télen nem kellene hagyni, hogy az egész város jégpályává változzon, miután esik 4 cm. hó….

Szóval feladat lenne bőven, ezért megkérnék mindenkit, hogy inkább ezzel foglalkozzunk, mint egymás besározásával!

Tisztelettel:

                                         Süle Zsolt

                             önkormányzati képviselő

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.