Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyargyűlölők találkoztak...

2009.09.10

Indulásból lealázott minket Fico, százak tüntetnek Szécsényben - percről percre

 

Két magyarellenes politikus ül össze ma Szécsényben, hogy megvitassák: miként lehet még több kárt okozni e sokat szenvedett nemzetnek. A helyszínen gyülekeznek a hazafiak is. Percről percre.
16.10: A tiltakozások ellenére Balassagyarmatnál lépte át a határt a szlovák miniszterelnök, annak ellenére, hogy a város vezetése korábban nemkívánatos személynek minősítette Robert Ficót. A szlovák kormányfő rég nem látott biztonsági intézkedések mellett utazott. A politikust két konvoj kísérte, Fico 8-10 autóból álló kíséretét egy gépfegyveresekkel teli kisbusz vezette fel nyitott ajtókkal – jelenti a hírTV helyszíni tudósítója. Magyarán: a szloták kormányfő kezdésből lealázta az antimagyarságban eddig verhetetlennek hitt kollégáját és a gépfegyveres kíséretével Magyarországnak is megmuttata erőfölényét.
15.30: Hiába zsúfolódtak fel a járdára a Turul-szobortól átvonuló vármegyések és jobbikosok, a rendőrség elkezdte igazoltatni őket. Érdekes módon csak annak az adatait kérik el, akin vármegyés póló van. Közben a rendőrség felszólította a Turul-szobortól átvonuló tüntetőket, hogy hagyják el a járdát, és oszoljanak, különben kényszerítő eszközöket fognak bevetni. Hiába mondták ki a szervezők a Turul-szobornál, hogy a rendezvényük véget ért, a rendőrség most annak a rendezvénynek a szervezőit akarja felelősségre vonni a városháza előtti járdán ácsorgásért. A városháza előtti teret egyébként ellepték az emberek, mert a parkolóban körbekordonozott több száz tiltakozó is megunta a ketrecet és a téren sétálnak. A forgalom zavartalanul zajlik, rendőrök terelik fel az embereket a járdára.
15.00: Balassagyarmatnál lépett Magyarország területére a szlovák miniszterelnök csütörtök kora délután. A balassagyarmati Ipoly-híd közelében fokozott rendőri készültség mellett mintegy száz érdeklődő, valamint a magyar és a szlovák média tucatnyi képviselője várta Robert Ficót. A helyszínen rendbontás nem történt.
Szerdán Balassagyarmat fideszes vezetése nyílt levélben tudatta, hogy a szlovák miniszterelnököt nem kívánatos személynek tekintik a városban, ezért szeretnék, ha más határátkelőn lépne be az országba. A magyarellenes tót politikus ezt magasról lesajnálta, köszönhetően a magyarok egyenruháját viselő több száz szlotákőrnek, nem történt rendbontás. Balassagyarmat példáját egyébként Salgótarján is követte, a település polgármesterének Ficohoz intézett nyílt levelét alább olvashatják. Az  „én sem kérek Öntől lehetetlent – például, hogy mondjon egy szlovák királyt” levél ezen sora vélhetően szállóige lesz.(MNO nyomán)
Néhány gondolat, amit Bajnai Gordontól sohasem fog hallani…
Fico Úr!
Szeretném felhívni a figyelmét néhány dologra, mert úgy látom, történelemismeret tekintetében súlyos hiányosságai vannak. Ez persze érthető, nem csoda, hogy az önök - nem túl terjedelmes - nemzeti történelemkönyvéből kimaradt néhány vitathatatlan tény. Ám nekünk, magyaroknak - Magyarország ezer éves történelme okán és jogán - nem lehet szelektív a memóriánk.
Ön - egy mindössze 16 éves államisággal bíró ország vezetőjeként - valószínűleg elképzelni sem tudja, micsoda felelősséget ruház ránk az a tény, hogy a mi őseink 1000 éve alapítottak hazát itt, a Kárpát-medencében. S ezt az ezer esztendőt tisztán, felelősséggel kell megőrizzük emlékezetünkben, legyen szó annak legdicsőségesebb, vagy kevésbé diadalmas fejezeteiről. Erre tanítanak bennünket nagy királyaink is. Emlékeztetem Önt, hogy már Szent István királyunk is arra intette korának gondolkodóit, hogy be kell fogadni az idegeneket, mert az ő kulturális, nyelvi sokszínűségük gazdagítja magát a befogadó nemzetet is. Így fogadtunk be mi magyarok magunk közé számtalan népet, s így forrt egybe a sorsunk évszázadokra.  
Tudja, ezért van az, hogy én magam nem tekintem - a mai értelemben vett - kisebbségnek a trianoni határokon kívül rekedt szlovákiai magyarságot, mert annak minden egyes tagja ezer éves államiságunk szimbóluma. Még akkor is így van ez, ha a nagyhatalmak igazságtalan osztozkodása révén létrejött, a tőlünk elvett területekkel megnövelt, új országok számára kínos ez a szembenézés. Pedig végre itt volna az ideje. Ne féljen, nem határrevíziót akarunk, s nem kérjük vissza Önöktől saját, igen nagy becsben tartott nemzeti szimbólumainkat, a hármas halmot és a kettős keresztet sem, csupán azt szeretnénk elérni, ne Önökben keltsen sérelmet mindaz, amit velünk szemben elkövettek! Inkább legyenek büszkék közös történelmünkre és ne - kisebbségi komplexusból táplálkozó - gyűlöletet érezzenek Magyarország és a szlovákiai magyarság iránt. Higgye el, nekünk is fáj, hogy éppen két éve Önök újra megszavazták a súlyosan magyarellenes Benes-dekrétumok sérthetetlenségét, ami több mint szégyen, mégsem jutna eszünkbe ezért a Magyarországon élő szlovák kisebbségen bosszút állni! Mert Szent István óta a békés együttélésre törekszünk.
Persze a békesség keresése nem lehet egyenértékű a balgasággal. Én sem kérek Öntől lehetetlent - például hogy mondjon egy szlovák királyt -, ezért kérem, Ön se várja el tőlem, és ne várja el a magyar nemzettől, hogy szó nélkül hagyjuk azt a súlyosan kirekesztő, magyarellenes nyelvtörvényt, ami az Ön és kormánya nevéhez fűződik. Nem is beszélve Sólyom László köztársasági elnök kitiltásáról. Tudja, nem elég ám az Unióhoz tartozni, európai módon kell gondolkodni és viselkedni!
Salgótarjánban és Nógrád megyében a nemzetiségek évszázadokon keresztül mindig azt keresték, mi az, ami összeköt bennünket, és sohasem azt, ami szétválaszt. Számtalan példát tudnék hozni Önnek arról, hogyan élünk itt, Salgótarjánban szlovákok és magyarok a legnagyobb békében. Iskoláinkban ugyanolyan jogai vannak a Szlovákiából érkező tanulóknak, mint magyarországi gyermekeinknek; vegyes házasságok köttettek régen és köttetnek ma is, gazdasági szimbiózisban élünk, egymáshoz járunk vásárolni, közös kulturális programokat szervezünk, s elmondhatom: Fülek városával kiemelkedően jó viszonyt ápolunk. Velük együtt, a történelmi Nógrád megye településeinek társulásával készítettük elő a Novohrad-Nógrád Geopark projektet, amelynek sikere esetén első közép-európai pályázóként csatlakozhatnánk az Unesco globális geopark-hálózatához.
De említhetem a Somoskői vár történetét is, ahová mi magyarok az uniós csatlakozásig csak útlevéllel kirándulhattunk. Mégis békésen, elfogadóan tudtunk osztozni rajta szlovák partnerünkkel. Nem lázadtunk, nem pöröltünk, és nem nyilvánítottunk egyetlen szlovák politikust sem nem kívánatos személynek Magyarországon.
Fico úr!
Végezetül nyomatékosan arra kérem, ne akarja megismételni a huszadik századi történelem legszégyenteljesebb fejezeteit, amikor a nagypolitika – saját, kisszerű érdekeitől vezérelve - belerondítva a mindennapi életbe, tönkre akarta tenni az emberek közötti békességet, s embert ember ellen fordított! Hagyja, hogy továbbra is egyetértésben élhessünk egymás mellett!
Mostanság, amikor a világ minden igazságtalanságról csak politikailag korrekt módon becsomagolva lehet beszélni, ezek az őszinte sorok sokaknak nem tetszenek majd. Az Önhöz hasonlóak ilyenkor szélsőségesezni, nacionalistázni szoktak minket, magyarokat, s valószínűleg a híres szlovák érzékenységről is papolni fognak. (Persze a magyarok érzékenységével jó ideje nem foglalkozik senki.)
De hiába minden elterelő hadművelet, a tény akkor is tény marad: a szlovákiai magyarok otthon vannak a Felvidéken, és nem használhatja fel őket egyetlen politikai kalandor sem azért, hogy szavazatokat szerezzen, és közben saját kétes ügyleteiről is elterelje a figyelmet!
Székyné dr. Sztrémi Melinda
Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere
 
14:05 A Munkáspárt a városháza előtt tüntet, Thürmer Gyulával az élen. A belvárosban, a Coop előtti parkolóban is szép számmal gyűltek össze nemtetszésüket kifejezni. A 3-400 fős tömeget kordonok és droidsorfal veszi körbe.
13:55 A tüntetők információi szerint Fico a balassagyarmati határátkelőnél jár. Szécsényben már több mint száz fő várja megérkezését... Kint van Zagyva Gyula, a HVIM elnöke is. Több gárdistát is látni a tiltakozók közt. A HírTV közvetítőkocsija a helyszínen tartózkodik. A rendőri készültség nagy, bár egyelőre még a kis utcákban, a háttérben bújnak meg. A tömegben és a környéken civil ruhás rendőrök sunnyognak, de a hazafiak már szagról megismerik őket. Helikopter köröz a helyszín fölött, de készültségben van az izraeli vízágyú is, amely magánterületen, egy cég telephelyén parkol. A szlotákőrség megrendelt két hókotrót is a városgazdálkodástól, feltehetően nagyobb havazásról tájékoztatta őket az NNI, az NBH vagy maga Draskovics Tibor.  A tüntetők közt jó a hangulat, több transzparenst is látni. Az empátia jegyében készült több tót nyelvű felirat is, hogy a hívatlan vendégek is megértsék. A hangulatot zenével fokozzák, pl. a Radical Hungary ismert számával, a senkiházi szlovákokról... Több hazafi „öregebb vagyok mint Szlovákia” feliratú pólót visel.
13:05 A Nagylóc felőli bekötő úton is tüntetők gyülekeznek. Szécsényben, az eredeti helyszínen, már több mint 100-an összegyűltek. Az előbbi kamerázós rendőrt, és csapatát visszavonták.
12:40 Körülbelül félszáz tüntető van jelenleg a helyszínen. A rendőrök folyamatosan kamerázzák a hazafiakat, mire a Szent Korona Rádió tudósítói le akarták őket fotózni, emiatt a homárőr csapkodni kezdett a fényképezőgép felé, majd segítséget hívott az igazoltatáshoz.
11:55 A helyiek barátságosak és a rendőrökre, na meg a cigányokra panaszkodnak. A belvárosi, ferde harangtoronyba nem engedték fel a Szent Korona Rádió tudósítóját mondván, hogy az már foglalt. Valószínűleg megfigyelők, esetlegesen mesterlövészek helyezkednek el benne. Jobbikosok, gárdisták is képviseltetik magukat, ám a tüntetők létszámát megbecsülni nehéz, mert sokan várost látogatni indultak.
10:10 A rendőrség a teljes arzenálját felvonultatta, bemutatót tartanak a körülbelül 25-30 hazafinak. Szécsény felett folyamatosan rendőrségi helikopter köröz. A tüntetők közelében vízágyú, gránátvetős nyitott dzsip, és természetesen rabomobil, több tucat járőr autóval és több száz rohamrendőrrel megerősítve.
08:00 A helyszínre megérkeztek a szervezők, mintegy tucatnyian. A rendőri erők is velük párhuzamosan futnak be.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Nógrád-Gömör tagszervezetének közleménye:
A HVIM Nógrád-Gömör tudomásul vette a rendőrség döntését. Nem vagyunk hajlandóak Skála áruházak, Tesco parkolók és nyilvános WC-k szomszédságában demonstrálni. Természetesen ahogy azt korábban ígértük, szeptember 10-én ott leszünk Szécsényben. Az új helyszín az 1935-ben a szécsényi országgyűlés emlékére állított Turul-szobor előtti tér, melyre 9:00-17:00-ig - a rendőrség által tudomásul vett - területfoglalási kérelem lett benyújtva. Az eredeti elképzeléseinket felülírva, szeptember 10-én nem fog senki beszédet mondani, de a tiltakozásunkhoz csatlakozott szervezetekkel (MÖM, Magyarok Világszövetsége, Trianon Társaság) csattanós és hangos választ készülünk adni a demokráciájukról prédikáló országrablóknak.
A HVIM felhívásához csatlakozva, a Jobbik is a szécsényi Turul-szobor előtti téren demonstrál szeptember 10-én. A rendezvényen a Magyarok Világszövetsége Nógrádi Szervezetének nevében Illés Rudolf fog felszólalni, majd 14:00-tól Murányi Levente, a Jobbik alelnöke kíván beszédet mondani. Nógrád megyében forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani. Reggel 6 órától este 6 óráig a rendőrség által meghatározott nyilvános helyeken vagy közterületeken igazoltathatják az ott tartózkodókat. A közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalják. A tiltakozás főszervezőjeként, a HVIM tagjai már reggel 9:00-tól a helyszínen tartózkodva figyelnek a rendre, ezzel is kizárva minden esetleges provokációt a hatalom részéről. 

(Szent Korona Rádió nyomán)

Saját hazánkban alázta meg a magyarságot Fico

 


Fico és barátnője
Istenem! Ha valaki megírja majd Magyarország ezredfordulós történetét, minden bizonnyal ömleni fognak a könnyei a papírosra. Kérdés csak az, hogy a röhögés vagy a sírás miatt. Ahogy ma állunk, valószínűleg az előbbi miatt, és az sem kizárt, hogy szlovák nyelven kell majd megírnia.
Kezdjük az elején: Balassagyarmat kinyilvánította, hogy Fico nem kívánatos személy városukban. Ő ezt magasról leszarta, elvégre ki ez a mádársková polgármester? Mit gondol, megszabhatja ő minden szlávok legnagyobb szlovákjának, hogy hol és mikor közlekedjen? Hát, nem! És tényleg nem. Átjött Balassagyarmatnál - megmutatva nekünk is, magyaroknak, hogy puhapöcs Sólyomnak is lett volna más megoldása -, negyedórát várakoztatta a libatolvaj kormányfőt, akivel csak antimagyarizmusukban hasonlítanak, de abban mint két tojás, és a környéken tüntető pár száz magyarnak megmutatta, hogy vannak droidabbak is mint a magyarországi homárőrök, a szloták kommandósok. Akik vígan száguldoztak géppuskával felszerelt autójukon – nyitott ajtók mellett – Szécsény történelmi utcáin. Fico Magyarországon járt. Még... Jövőre lehet, hogy Szlovákiába jön majd.. Ha ennek a szocionista bandának a politikusi képességein múlik, akkor biztosan.
A találkozó azt hozta, amit vártunk: semmit. Libajnai még úgy nyilatkozott, hogy minden közeledés alapfeltétele, hogy Ficoék eltöröljék a nyelvdekrétumot. Ők ezt persze nem tették, nem is fogják megtenni, ennek ellenére Tollas Gordon közelítette az álláspontokat, 11 pontban meg is egyeztek, lesz majd mindenféle vegyes bizottság, amelyek aztán hol itt, hol ott üléseznek, egészen addig, míg már csak ott lesznek ülések. Vagyis itt, de akkor az már ott lesz... Egyelőre viszont ami marad az a nyelvdekrétum, vagyis, ha magyarul küldöd el a kéregető cigányt az anyjába, akkor ötezer euród bánhatja.
Történik mindez az Európai Unióban, ahol elvileg mindenki testvér és szereti egymást, az uniós szervek mély hallgatása mellett. Gordonkának már csak egy menekülő útvonala maradt, amit Fico hidegvérrel hagyott meg neki – hadd fussál bele egy újabb pofonba, gondolhatta – azt, hogy az EBESZ-hez forduljon a két fél. Tudja azt jól, hogy az a füle botját sem fogja mozdítani, mint ahogy egyetlen európai szerv sem foglalkozik a magyarokkal. Kivétel persze, ha a zsidó alapítvány kéri. A hírek szerint az EP-ben meg fogják tárgyalni a magyarok körében megjelent szörnyű, fasiszta vírus problémáját. Aztán folytatják tovább a munkát, az Unió építését Benes- és nyelvdekrétummal együtt.
A tót-magyar konfliktus origóját egy Fradi-szurkoló foglalta össze a legjobban, igaz, kissé plasztikus megfogalmazásban, de a lényeget tekintve tökéletesen. A Fradidrukker fórumán (mindennap átböngészem) olvastam. Kozel írja a következőket:
„Erről a magyar-szlovák viszonyról egy nagyon egyszerű, de durva példa jut eszembe. Van a szlovák fél, aki előkapja a farkát és a magyar elé teszi... És azzal a szöveggel indít: sz..pjál le, mert ha nem, akkor megsértődök, és különben is csak egyszer kell, és meglásd, ettől jobb lesz a viszony és a sérelmeinket feledjük. Ha nem teszed, mit fog gondolni rólad Európa, hogy milyen kis arrogáns pöcs vagy! A magyar félnek ebbe csak egyszer kellett belemennie - hogy ez mikor volt azt, már a fene se tudja -, de azóta a szlovákok jogosan kezelik a magyar felet kurvaként. Gordon és csapata, most is pont ezt csinálja.”
Sommás megállapítás: lehet vele vitatkozni, lehet a szavain így vagy úgy lovagolni, akár sápítozni a vulgáris megfogalmazáson, de a lényegét tekintve igaz. Sajnos ez van. Gordonkának összefirkálták a határidőnaplóját, és nem volt aki szóljon neki: a melegfesztivál szombaton volt Budapesten, ez itt most Szécsény és csütörtök van. Libajnai pedig a ratyiparádé homárjait is megszégyenítő módon térdelt le Ficónak...
Talán akkor kellett volna átküldjük az első rakétát, amikor laposra verték magyarságuk miatt a Fradi-drukkereket, még '92-ben. Lehet, hogy akkor térdelt le először kormányunk és tátotta nagyra a száját? Igaz, előtte már volt Bős-Nagymaros, azt megelőzően meg ki tudja mi... Lényeg, hogy egyszer valamelyik cionista politikusunk letérdelt a lábuk közé, és azóta az összes magyarországi állami vezető, az ún. közjogi méltóságok melléje térdeltek.
Azóta ők ennek megfelelően kezelnek minket, és itt jön be a képbe az, hogy a Jobbik parlamenti jelenléte már csak ezért is létszükséglet. Legyen végre egy olyan – polgárok által megválasztott – politikusunk a Parlamentben, aki képes ilyenkor karakán, konfliktusokat is felvállaló kiállásra. Azért, hogy a tótok ne keverjék össze a magyarságot azzal a néhány tucatnyi hímringyóval, akik ma a budapesti parlamentben tömik a zsebüket. Ellenkező esetben azt is megérjük, hogy az Unió békéltető szándékának a segítségével a szlovákok bekebelezik egész Magyarországot. Lehet, hogy ezzel még jól is járnánk, megszabadulnánk a magyarul beszélő cionista hordától és lenne egy sokkal nagyobb országunk, kb. 14 millió lakossal, amiből kb. 11 millió magyar ajkú. A tótoknak meg adunk majd valami autonómia-félét ott fent északon, egy olyan megyényi területen.
Magyarországon a mélyreható, radikális változtatások elindítása létkérdés. Lehet itt viccelődni, ironikusan önkritikát gyakorolni, elkülöníteni a nemzetet az államtól, tüntetni, az EU által nyújtott segítségről álmodozni stb. A hatalom részleges megszerzéséről és annak helyes alkalmazásáról nem mondhatunk le és nem is halaszthatjuk tovább. Különben a fenti keserű viccek valósággá válhatnak. Legyen már vége egyszer ennek a rémálomnak! Ébresztő!

Florian Geyer - Kuruc.info

Mégis Balassagyarmaton keresztül vonult a főtót (fotó)

2009. szeptember 10. 16:21
HunHír.Hu

A kisvárost felkavarta a nem mindennapi látvány. A Mercedes kisbuszból szegezték rá a fegyvert a bámészkodókra.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.