Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


két hét alatt rendet teszünk ...

2010.07.28

 Nagyjából  100 nappal a választás, 80 nappal az Országgyűlés és 60 nappal a kormány megalakulása után  vagyunk .  Az eltelt  idő  nem ad okat túlzott optimizmusra ! Be nem  váltott ígéretek , érthetetlen intézkedések , és  a szociknak tett  gesztusok jellemezték  ezen időszakot . A legkirívóbb mulasztás  azonban Orbán  Viktor  kijelentéséhez  kötődik :

" Két hét alatt rendet teszünk ... "

Persze tudtuk , hogy Viktor eme kijelentése  nem több mint egyszerű , be nem váltható igéret , öntömjénezés .Főleg , hogy már akkor is tudni lehetett : a Fidesz régi kádereket hoz vissza a rendőrséghez , hallni sem akar a csendőrségről  ( amire pedig hatalmas szükség lenne , tekintettel arra ,hogy sokkal nagyobb respektjük lenne mint most   van   a korrupció   gyanús, tesze - tosza  rendőrséggel szemben ) Ráadásul ugyan olyan mértékben üldözik a Nemzeti Gárda  tagjait mint a Gyurcsány érában . Pedig a Gárdisták bizonyították : bűnmegelőzésben , árvizi védekezéskor , katasztrófák elhárításakor  bizton lehet számítani  önfeláldozó , önzetlen segítségükre .

És most nézzük mit mutatnak a tények  Orbán Viktor kijelentésével szemben .Természetesen az összes bűnesetet nem tudjuk ( már csak hely hiány miatt sem ) és nem is akarjuk felsorolni . De ízelítőül néhány példa  az utóbbi napokból :

A menekülő bűnöző álltal elütött  ,és megölt  rendőr tragédiáját  mindenki ismeri  , a napilapokban és az internetes hírportálokon is bőven olvashattunk  róla . Csakúgy mint az árvíz idején  elkövetett fosztogatásokról . Ahol nem csak az árván maradt házakból vittek mindent  , de a védekezőket  is meglopták . Előfordult olyan eset is  , ahol  tűzoltóktól  tulajdonítottak el tárgyakat !

                                                               .

- A Gyöngyös-patakon lévő erőműből ellopták a zsilipet működtető motor hűtőventilátorát. Eső esetén veszélybe kerülhettek volna a környező települések.

Ismeretlen tettes behatolt Gencsapátiban a Gyöngyös-patakon lévő erőműbe, és a környező települések biztonságát is veszélyeztetve felemelte a vízzáró zsilipet.

Az elkövető megrongálta az elektromos kapcsolószekrényt és eltulajdonította a zsilipet működtető motor hűtőventilátorát is.

A vízzáró zsilip felemelésével esőzés esetén veszélybe kerülhetett volna a környező települések biztonsága. A rendőrség ismeretlen tettes ellen közveszély okozás kísérlete miatt büntetőeljárást indított.

-------------------------------------

-Tizennégy településen mintegy húsz betörést követett el egy négytagú pusztaszabolcsi társaság Fejér megyében.

A három fiatalemberből és egy nőből álló banda a legtöbb esetben polgármesteri hivatalok melléképületeibe hatolt be, de volt, ahol az általános iskola, az óvoda raktárépületéből, illetve két élelmiszerboltból lopott. Elsősorban benzint és gázolajat, valamint fűkaszákat tulajdonítottak el.

MTI - barikad.hu    2010 - 07 -27

---------------------------------

Hatalmas tömegverekedés volt a hétvégén Orgoványon. A helyiek szerint cigányok és magyarok csaptak össze, a kedélyeket csak a nagy erőkkel kiérkező rendőrök tudták lecsillapítani. Négyen megsérültek, négyen őrizetbe kerültek.

A faluban - mint ahogy az lenni szokott - sokféle szóbeszéd terjed arról, hogyan is történtek az események. A konfliktus állítólag a Kossuth Lajos utcában lévő Faház vendéglőben kezdődött, ahol mint minden szombaton, ezúttal is diszkót tartottak. Majd a verekedéssé fajult vita az utcán folytatódott, és vagy ötvenen vettek benne részt - értesült a Baon.hu.

"Helyi cigányok és magyarok verekedtek. Előkerültek vasrudak is, két órán keresztül ment a balhé, a kiabálás. Vagy ötven rendőr, kommandós biztos kijött, akkor már annyira nem merték kalapálni egymást. Azóta is itt köröz két rendőrautó a faluban" – mesélte az egyik állítólagos szemtanú a helyi portálnak.

baon.hu - barikad.hu    2010 - 07 -28

------------------------------------

Elüldöztek házukból a tolvajok egy közel kilencvenéves csépai házaspárt. A idős emberekhez úgy járkálnak lopni a zsiványok, mintha hazajárnának. A polgármestert túlzottan nem hatja meg a történet, ugyanis szerinte a koros házaspárnak védekezni kellene.

"A rendőrök nem találják a tetteseket, de mi tudjuk, kik azok, már az édesapjuk is tolvaj volt — meséli Marika néni a Szoljon.hu munkatársainak. "Úgy járnak ki és be a házunkba, mintha hazajárnának" — számolt be a könnyeit törölgetve az idős néni.

"Mi fog következni ezután? Ránk rúgják az ajtót? Kétségbe vagyunk esve. Hatvan éve itt élünk, most menekülnünk kell. Cserkeszőlőn van egy kis ház, oda megyünk, mert így nem lehet élni. Nehéz elhagyni ezt a helyet, ahol felneveltük a gyermekeinket, ahol hosszú éveken át éltünk. Nem tudom, megszokjuk-e valaha is a másik házban. Amikor ide jöttünk, az egyik legszebb ház a miénk volt a faluban. Zárni se kellett az ajtót. Most már enni sincs kedvünk, meg élni se. Az idő úgyis ott van már, hogy lejár, nekünk pedig most kell szednünk a sátorfánkat. Elüldöztek innen, de ki mer itt szólni? A polgármester a szomszédunk, azt mondja, hogy védekezzünk. De hogyan tegyük ennyi idősen?" - mondja kétségbeesve a 86 éves Hajdú Mihály.

Fialka György polgármester telefonon reagált a történtekre: "Elhiszem, hogy történnek lopások, de az önkormányzathoz kevés bejelentés érkezik ezzel kapcsolatban — állította. "A hivatalra kizárólag a közterületen történt tolvajlások tartoznak. Magánterületen az ott élőknek kell védekezni. Nem lehet mit tenni, ha egyes lakosok semmit nem tesznek vagyonbiztonságuk érdekében. A polgárőrök és a településőrök váltott műszakban járják az utcákat egész éjszaka. Nem állíthatunk be minden egyes disznóólba településőrt. Biztosítást kellene kötni és olyan riasztót felszerelni, amely közvetlen a rendőrséggel van kapcsolatban."

"Sajnos nem ritka a településen a tyúklopás, Hajdú Mihályékat is többször megkárosították már" — számolt be Deák István, a csépai polgárőrség vezetője. "Fogtunk már el tolvajokat, de nem lehetett rájuk bizonyítani, honnan került hozzájuk a jószág. Nehézséget jelent, hogy a lakosság sok esetben nem jelzi nekünk a tolvajlást. Többször voltak olyan szemtanúink, akik, bár látták a lopást, mégsem mertek tanúskodni. Az emberek félnek, nem mernek beszélni. Attól tartanak, ha vallomást tennének, ők lennének a következő áldozatok."

szoljon.hu - barikad.hu  

-----------------------------

Az elmúlt napok eseményei feldúlták és rettegésben tartják a baktalórántházi Táncsics utca lakóit. Az utca cigány lakói miatt élik félelemben napjaikat a magyarok. A „drága kisebbség” nem tisztelve semmit, sem emberi érzéseket, értékeket, méltóságot, gyalázzák meg a magyar polgárok végtisztességet adó gyászoló közösségeit, családtagjaikat, ismerőseiket.

IllusztrációIllusztráció

Az elmúlt napokban már nem először történt itt Baktán, hogy a társadalom parazitái bűncselekménnyel zavarják meg a gyászoló közösséget, minden esetben magyar családok temetési szertartását gyalázva meg.

Pár hete történt ugyanis, hogy míg a temetés zajlott, a ravatalozó parkolójában 10 autót törtek fel és fosztottak ki a cigányok. Ezen eseményt alapul véve 2010. 07. 23-án egy gyászoló magyar család felkérte a helyi polgárőrséget, hogy a temetési szertartás alatt vigyázzanak a hozzátartozók autóira. Ez lett a család veszte, ugyanis a szemét férgek, ezt is kifigyelték, és amíg a temetés zajlott, feltörték és kirabolták a gyászoló család házát a Táncsics utcában. A cigányok aznap már a délelőtti órákban megkezdték a rendbontást.

A cigány csürhe hangos zeneszóval, mulatozással törte meg a gyász csendjét, hangot adva kárörvendő gusztustalan magatartásuknak. Mire az elhunyt hozzátartozói visszatértek a házhoz, sajnálattal és rémülettel látták, hogy házukat baltával feltörték, feldúlták és kifosztották a „kedves szomszédok”.

A helyszínre érkező rendőrök és nyomozók még aznap megtalálták a nyomrögzítés és a nyomkövető kutya segítségével az elkövetőket, akik a néhány házzal feljebb lakó cigányok voltak. Az előállítást megnehezítve a tettesek még a rendőrökre is rátámadtak.

Ezek után kérdezem én, hogy ezt valóban hagynunk kell-e, tényleg bele kell-e törődnünk, hogy a kisebbség uralja életünket, hogy félelemben tartson minket minden nap, hogy nem hagyhatjuk el házainkat egy percre se, rettegve attól, hogy ez bármikor megismétlődhet? Vagy társadalmi összefogással végre megtudnánk ezt, és az ehhez hasonló eseményeket akadályozni és végre el tudnánk érni azt, hogy ne nekünk tisztességes állampolgároknak kelljen rettegésben élnünk, hanem azoknak, akik bűncselekményekből, mások kárából, lopásból, rablásból, erőszakból tartják fenn magukat?

M.Á.
barikad.hu   2010 - 07 - 26

--------------------------------

 

GYILKOSSÁG  SOLTVADKERTEN    2010 - 07 - 19

Bővebben itt :     http://kuruc.info/r/35/62943/

------------------------------

... és még hosszassan sorolhatnánk !

Magyarország  2010  július  utolsó hete.  Rend van ??

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.