Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsgyár, Várkertfürdő...mi jöhet még ?

2013.10.15

 

Húsgyár, Várkertfürdő…. mi jöhet még?
 
Aggodalommal fogadjuk azokat a rossz híreket, amelyek szinte már menetrendszerűen érkeznek szeretett városunkból. Most éppen Pápa város polgármestere vázolta fel azt a lehetőséget, hogy a Várkertfürdő bizonyos szolgáltatásait (a látogatószám folyamatos csökkenése miatt) fel kell függeszteni!

dscf1911.jpg

De, hogy is jutottunk idáig, mi is áll a háttérben? A válasz nem túl bonyolult..
A pápai önkormányzat legutóbbi testületi ülésén Kovács Antal úr számolt be a Termálvízhasznosító Zrt. működéséről. Igazgató úr tájékoztatott az utóbbi időkben történő fejlesztésekről, takarékossági intézkedésekről, de a leglényegesebb mondanivalója az volt, hogy a látogatószám az utóbbi években drasztikusan csökkent! Ennek megfelelően pedig a bevételek sem érik el a kívánt szintet. Az okokat keresgélve egyetértünk Kovács Antallal: legnagyobb probléma a fizetőképes kereslet hiánya! Magyarul a pápaiaknak és környékbelieknek egyre kevesebb a pénzük! Egyre kevesebbet tudnak áldozni saját és családjuk egészségére, így az egyik legegészségesebb sportra az úszásra is. Egyre romló anyagi helyzetük miatt a szabadidejük tartalmas és hasznos eltöltése is mindinkább gondot okoz a családoknak. Így jutottunk el oda, hogy néhány száz pápai kivételével, nem látogatják rendszeresen a Várkertfürdőt!
A kieső helyi látogatókat pedig nem lehet külföldi turistákkal pótolni. Egyrészt a Pápai Várkertfürdő egy regionális fürdő, amely nem képes felvenni a versenyt az országos hírű fürdőkkel (Hévíz, Bükk stb.…) Másrészt bizony a város és maga a Várkertfürdő marketingje is kívánnivalókat hagy maga után… Arról nem is beszélve, hogy megfelelő szálláshely sincs, így pl. egy wellness-hétvégét sem tudnak itt eltölteni a turisták.
Sajnos nem is várhatunk a közeljövőben javulást, hiszen Pápán és környékén nem csökken érdemben a munkanélküliek száma sem, hiszen míg tavaly augusztusban 2895, addig idén 2976 volt a regisztrált álláskeresők száma a pápai járásban. Pedig nyári szezonban van diákmunka és idénymunka is bőven… Ha pedig nem lesznek új munkahelyek, nem lesz, aki elköltse a pénzét a fürdőben (és sajnos máshol sem).
mail.jpg
Ha ehhez az amúgy is szomorú helyzethez hozzávesszük, hogy a húsgyár szintén csődhelyzetben van, akkor semmi okunk az örömre. Több ezer ember van folyamatos létbizonytalanságban Pápán és a környező falvakban!
 
 
A kormányzati siker propagandával ellentétben úgy érezzük, állandóan csak romlik a helyzetünk! Három és fél évvel a Fidesz kormány megalakulása után már tisztán látszik: a szocialisták által rájuk hagyott csődhalmazzal érdemben nem tudnak semmit kezdeni! Egy-egy izzadságszagú statisztikai adatot tudnak ugyan felmutatni, de az édeskevés. Sem gazdasági felemelkedés, sem munkahelyteremtés, sem elszámolás! Most három évvel a hatalomra jutásuk után és egy-két hónappal a választások előtt (miért most és nem három évvel ezelőtt? ) egy alig észrevehető rezsicsökkentés. Egy kis aprót hagynak az egyik zsebünkben… aztán ugyanazzal a lendülettel ki is veszik belőle a számtalan új adó formájában…
Hát ezért nincs vendég a fürdőben…
Azonban megrögzött lokálpatriótaként nem mondhatok mást kedves pápaiak: Tessék, felkelni a TV elől és elmenni a Várkertfürdőbe! Tessék, venni egy bérletet! Meglátják, megéri! Egyrészt az amúgy is mozgásszegény életünket egy kis testmozgással tudjuk felfrissíteni, másrészt nem idegesítjük folyton magunkat azon, amit és akiket a tévékben látunk…
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

8500 Pápa Apród u. 31.

(Tóth Beáta, 2013.10.19 18:33)

Felháborít, hogy bezárják az uszodát. Ebben a városban csak a foci a sport? Mi lesz az úszásoktatással, a vízilabdával, az óvodai és iskolai úszásórákkal? Ez nem érdekli a városvezetést?

Tarack u 6

(Karvas Gábor, 2013.10.18 21:50)

A legnagyobb probléma a fürdövel, olyan hideg a viz, hogy nem lehet fél órát eltölteni benne. Már töbször jeleztük de semmi. Bárkivel beszélek ezt a problémát tartják a legnagyobnak. Ezen kellene elgondolkozni!!!

Re: Tarack u 6

(Fábián Ricsi, 2013.10.19 10:10)

Tegnap voltam a fürdőbe szaunázni. 1.300,- a szauna jegy és a finn szaunában 60 fok volt. Egyre lepusztultabb a termálfürdő és az öltözőkről ne is beszéljünk.
Na meg ne várják el,hogy 70.000,- fizetéssel termálba járjanak az emberek. Nincs lóvé akkor még a városba se mennek (ezért üres a város meg az új Főtér) nemhogy a Termálba! Ha bezárják az uszodát az a város szégyene lenne!

Magyarország Pápa

(Tubesz, 2013.10.18 22:22)

Mai hír , hogy október végétől bezárják az uszodát ! Szégyen, hogy idáig jutottunk...