Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy újabb magyar katona halála

2010.08.25

Újabb magyar katona  halt meg   Afganisztánban , több társa pedig súlyosan megsérült . Ezúton is részvétünket      fejezzük ki az elhunyt családjának ,  és imádkozunk , hogy bajtársai minél előbb felgyógyuljanak .

  Ugyanakkor mélységes csalódottságunknak adunk hangot , amiért a Fidesz kormány folytatja elődei  külpolitikáját .   Tavasszal sokan még azt hihették ebben is lesz változás. Azonban lassan itt az ideje kijózanodni . Mint sok más esetben,  az Orbán kormány csak szavakban ígér változásokat  , a tettek viszont teljesen mást mutatnak . Hatalmas szakadék van a kormány kommunikációja, és a cselekvése között . Nézzük csak mit mondott Hende Csaba  honvédelmi miniszter augusztus 20.-án :

" a magyar tiszt most kizárólag  a magyar hazát, a magyar nemzeti érdekeket szolgálja , nem valamely birodalomét, ideológiáét vagy üzleti csoportét ... "

Akkor tisztelt Hende úr , tessék már megmondani mit keresnek magyar katonák a távoli Afganisztánban , Irakban ? És miért mondja Ön mégis azt , hogy  Afganisztáni politikánk nem változik ? Mármint az eddigiekhez  a  szocialista , SZDSZ-es kormányéhoz képest .

Mi keresnivalója van a magyar katonának több ezer kilométerre hazájától ?  Olyan háborúban / háborúkban, melyeknek kirobbantása  hamis információkon alapult. Melyek célja  rendkívül homályos és jól láthatóan csak egy bizonyos kör érdekeit szolgálja . Egyre több katonai szakértő szerint  a háború  nem megnyerhető. E két ország területén egyre csak nő a káosz , rengeteg  az ártatlan polgári áldozat  , és a lakosság is egyre jobban a megszálló NATO erők ellen hangolódik . Ebben a helyzetben egyre több ország tervezi csapatai kivonását , vagy már meg is tette azt ! Csak mi nem , csak mi maradunk az utolsó csepp vérünkig ...

Hazánk katonai ereje jelenleg nagyon kicsi. Szakértők  egybehangzó véleménye szerint, egy esetleges Magyarországot ért támadást a magyar honvédség csak csekély mértékbe tudna feltartóztatni . Ezen kívül egy esetleges természeti katasztrófa során sem megfelelő a katonaság létszáma. A mozgósítás gyorsaságáról nem is beszélve ... Jó példa erre a nyár eleji árvíz, ahol csak a ( amúgy a Gyurcsány , de az Orbán kormány által is üldözött )  Magyar Nemzeti Gárda  tagjaira lehetett időben számítani. Hisz a magyar honvédség csak nagy nehézségek árán volt képes pár száz katonát kivezényelni. Tisztán látszik, hogy  minden egyes katonára itthon lenne szükség !

Azt pedig NATO szövetségeseinknek is meg kell érteniük, hogy Magyarország jelen helyzetében nem képes ilyen katonai „kalandokban” részt venni ! Sem anyagi, sem humán erőforrásaink nem állnak rendelkezésre. Magyarország gazdasága a csőd közelében van. Adóssága  óriási.  Sok százezer polgára pedig szintén adósságcsapdában szenved . Ilyen helyzetbe nem lehet és nem is szabad milliárdokat kidobni egy ilyen homályos célú katonai kiküldetésre , amihez Magyarországnak semmi köze ! Az a  tény pedig, hogy a jelenlegi kormány sem hajlandó átgondolni  honvédelmi politikáját, nagyon súlyos erkölcsi aggályokat vet fel . Jelen helyzetben pedig minden magyarra égető szükség van, hisz népünk drasztikusan fogyatkozik. Az elmúlt harminc év alatt közel fél millióval lettünk kevesebben, s  becslések szerint 50 év múlva akár a 7 millióra  is lecsökkenhet Magyarország lélekszáma .

Ezért követeli a Jobbik Magyarországért Mozgalom , hogy katonáinkat azonnali hatállyal vonják ki a háborús övezetekből !

Természetesen NATO partnereinkre továbbra is szövetségesként  , a Pápán állomásozó  nemzetközi erőkre pedig kedves vendégként , barátként tekintünk ! Azonban nekik is be kell látni : a magyar nemzet jelenlegi helyzetében óriási küzdelmet folytat fennmaradásáért  és elfogyott az  erőnk , hitünk , bizodalmunk,  amivel  ezer éven át védelmeztük magunkat és a " fejlett civilizált nyugatot " . Hiszen   jött  tatár , török  évszázadokig  harcoltunk ellenük ,  pedig felajánlották együtt menjünk a nyugat ellen ! Aztán a második világháború folyamán hős honvédjeink önfeláldozóan harcoltak a vörös rém ellen - gondoljunk csak Budapest szovjet ostromára -  nekik is köszönheti sok millió nyugat európai  ember , hogy nem szovjet , hanem  amerikai  megszállás alá kerültek..

Mit kaptunk érte ? A  Trianoni ország csonkítást  , majd az ugyanolyan tartalmú párizsi békeszerződést ... 

És a magyar nép  ennek ellenére még egyszer felemelte fejét - a szovjet kommunizmus ellen. Felkelés és szabadságharc következett,  mely beverte  első szögét a kommunizmus koporsójába ! Majd következett a keletnémetek kiengedése Ausztriába ...

S mi lett a hála ? Az ország kiszipolyozása, gyarmati sorba taszítása. Magyarország felvásárlása, sok millió ember anyagi ellehetetlenítése. Az elszakított   magyar területeken  élő honfitársaink védelmében pedig nem lép fel sem a NATO, sem az EU, még politikai szinten sem . Ne csodálkozzon senki sem , ha Magyarország végre a saját sorsával, saját felemelkedésével akar foglalkozni !

Végezetül had emlékeztessem a magyar nemzeti erőket - és azokat akik annak vallják magukat  - egy több mint 160 évvel ezelőtti eseményre, és annak máig is érvényben lévő követeléseire . Úgy gondoljuk , a márciusi ifjak 12 pontja az, ami a  mai napig a nemzeti együttműködés alapja kell , hogy legyen ! Bizony ezt kéne inkább  kitenni az intézmények falaira, nem egyebet ...

S aki nem emlékezne, ezen pontok között a tizedik:

 A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk.  

Azt hiszem nem kell hozzá kommentár  

Süle  Zsolt

 

A    JOBBIK   közleménye :

A képviselő szerint a magyar biztonságpolitika szempontjából Afganisztán helyett inkább a Balkánon kellene szerepet vállalnia a magyar honvédségnek.

 

A radikális párt országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amelyben a magyar katonák Afganisztánból történő azonnali kivonását kéri a kormánytól. Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Jobbik által korábban több ízben is kezdeményezett lépést egy újabb, az ázsiai országban szolgáló magyar katona sajnálatos, hét elején történő halála teszi ismét aktuálissá.

Hozzátette: Magyarországnak semmilyen érdeke sem fűződik az afganisztáni háborúhoz, főleg úgy nem, hogy a Bajnai-kormány a gazdasági válság ellenére 15 milliárd forintos felajánlást tett a misszió megbízatásának meghosszabbítására, illetve létszámának megnövelésére.

A politikus szerint a nemzetközi és a hazai sajtó egyre aggasztóbb hírekről számol be Afganisztánból, a magyar csapatok székhelyéül szolgáló Baglán tartományban pedig különösen gyorsan romlik a helyzet.

Kiemelte: a magyar csapatokat, a támaszpontjuktól mindössze 20 kilométerre ért legutóbbi támadás is arra világít rá, hogy a magyar katonák biztonságát a "táboruktól kőhajításnyira" sem lehet garantálni.

A jobbikos képviselő hazugságnak nevezte a kormány azon érvelését, hogy Magyarország nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségének eleget téve vesz részt az afganisztáni misszióban. Gyöngyösi Márton szerint ilyen kitétel egyetlen nemzetközi szerződésben sem szerepel, a NATO-tagság ugyanis Magyarországot nem teszi kötelessé minden egyes nemzetközi szerepvállalásban való részvételre, azt az ország maga választhatja meg.

Gyöngyösi Márton cinikusnak nevezte az LMP hozzáállását az afganisztáni szerepvállaláshoz, szerinte ugyanis a párt a "hippi korszak egy újabb jelenségét hívta életre" az "erőszakmentes kabinetjének" létrehozásával.

Megjegyezte: a Jobbik határozati javaslata azt az "1848-ban is megfogalmazott gondolatot fogalmazza meg, hogy a honvédelem a hon védelmét jelentse", amit "itthon, magyar földön" kell megtenni.

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.