Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az 1956-os forradalomra emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete Pápán.

2012.10.22

A pápai Jobbik hétfőn emlékezett 1956 hőseire, a Kiss Zoltán emléktáblánál. A rendezvény elött '56-ról szóló  dalokat hallgathattak az érdeklődők, többek közt a Kárpátia , " Neveket akarok hallani..." című,  örök érvényű igazságokat kimondó dalát is.

   

Szánalmas örökösei vagyunk 56-nak!

Az eseményen pápai jobbikosokon kívül beszédet mondott Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és dr. Kiss Balázs, a mártírhalált halt Kiss Zoltán fia.

Orbán Imre, a párt pápai elnöke a megemlékezés kezdetén elmondta, szerinte a magyar politika elárulta ötvenhat szellemét és azt a függetlenségi eszmét, amelyért a vérüket adták eleink. - A magyar nemzetet felszámolták, a magyar nép birka módjára hallgat - mondta. A politikus szerint ki kell lépni az Európai Unióból, a halól uniójából! - A jelszó ma az, hogy a magyar föld a magyaroké és Magyarország a magyaroké - fogalmazott Orbán Imre.

Erőss Bulcsú beszédében felelevenítette az 1956-os eseményeket, majd hozzátátte, szerinte a mai feladat az, hogy továbbvigyük az 56-ban meggyújtott lángot és befejezzük az akkor elkezdetteket.

A szavalatokkal színesített megemlékezésen Ferenczi Gábor is a forradalom mai üzeneteit taglalta. Szerinte a forradalmat megelőző diktatórikus helyzet - ugyan nem nyílt diktatúraként - de ma is fellelhető. - Az 1990-es hazudott rendszerváltás óta egymást váltó kormányok mindegyike védelmébe vette a kommunista diktatúra egykori fenntartóit, köztük a magát nemzeti együttműködés kormányának nevező is - mondta a képviselő. Szerinte a 2006 miatti elszámoltatás is elmaradt, mivel - többek között - Gyurcsány Ferenc szabadlábon van. Az a Gyurcsány Ferenc, akinek a parancsaira követték el a rendőrök a magyar emberek megverését, aki duplájára növelte az államadósságot és tönkretett az országot. Akkor lesz Magyarországon elszámoltatás, ha Gyurcsány Ferenc mellett Orbán Viktor is börtönben lesz - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Dr. Kiss Balázs 56 hőseit méltatta. Szerinte hozzájuk mérhetőt a mai felfogás szerint gondolni sem nagyon tudunk. - Ezek az emberek akkor még képesek voltak összetartani, ezek az emberek akkor még képesek voltak egy hazáért családjukat is elhagyva küzdeni, mint ahogy azt édesapám, Kiss Zoltán is tette. Ugyan édesapámat 1952-ben megölték, de hiszem, hogy életével hitet tudott adni 1956 forradalmárainak - mondta Kiss Balázs.

Az esemény Kiss Zoltán emléktáblájának koszorúzásával, gyertyagyújtással és a Himnusz eléneklésével zárult.

 

 

dscn5377.jpg

 

dscn5383.jpg

 

Márai Sándor: Mennyből az angyal (előadja: Sinkovits Imre)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.