Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pápai Jobbik nyílt levele a Hunnia KSK ügyével kapcsolatban

2009.09.17

Tisztelt Novothny Ottó! Tisztelt Napló Szerkesztőség!

 

Megrökönyödve olvastam a „Láttam, hallottam: Van olyan meccs, amelyik nem csak a sportról szól” című cikket! Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Önnek, Önöknek egy kézilabda meccs kapcsán csak az a fontos: van-e vagy nincs-e a csapatnak politikai kötödése. Miltényi Zoltán a Hunnia KSK részéről már korábban közleményben cáfolta, hogy bármilyen köze lenne a Jobbikhoz vagy valamely más politikai párthoz.

Ebben a közleményben olvasható a következő idézet is: „Ha bármely olvasónk a honlapon (www.hunniakezilabda.hu), vagy bármely hivatalos vagy nem hivatalos közleményünkben utalásokat vél felfedezni a Jobbik, a Fidesz, az MSZP vagy az SZDSZ-szel való kapcsolatunkra, úgy azt kérem, feltétlenül jelezze számunkra!” Ezért érthetetlen számunkra, miként írhatják le a cikkükben: „Ugyanakkor a tulajdonosok egy pillanatig sem tagadják, sőt büszkék arra: politikai propagandát is végez a csapat, ráadásul úgy gondolják, éppen ideje annak, hogy ezt nyíltan ki merje valaki mondani.”

Szeretnénk megtudni, hogy hányadik évfolyam hányadik számában írtak hasonló cikket az AC Milan csapatával kapcsolatban? Köztudott tény, miszerint a Milan csapatának elnöke nem más, mint az olasz miniszterelnök Silvio Berlusconi. Sajnos én ezt a fajta elhatárolódást csak a Hunnia felöl olvastam, a Milan felől nem találtam! Szerintünk pedig ez szorosabb kapcsolat a politikával, mint a feltételezett háttértámogatás.

Szeretnénk megtudni, hogy Ön és az újság elhatárolódik-e a továbbiakban olyan sportolóktól, művészektől és egyéb közismert emberektől, akik nyíltan valamely pártot támogatják, mint például Hajós András, aki 2006-ban még a kormány lemondását is követelte?
Kemény Dénest és csapatát mi ellenkező politikai beállítottság ellenére is tisztelnénk és szurkolnánk nekik továbbra is, hiszen nem egy kellemes és felemelő pillanattal járultak hozzá a mi szórakozásunkhoz, illetve a nemzet sportban elért hírnevének öregbítéséhez. Sajnáljuk, hogy a cikk írója a nemzet legnagyobb sportolóinak is hátat fordítana csak azért, mert számára nem tetsző politikai nézeteket vall. Ez nem éppen az "érzékenység, intelligencia és kulturáltság" ismérvei. Sajnáljuk továbbá azt is, hogy a nemzeti gazdafórumról szóló cikk után ismét a sajtó süllyesztőgödrébe tartozó cikket közölt le a szerkesztőség! Csak remélni tudjuk, hogy a Hunnia KSK legközelebb nem a vélt politikai támogatottság miatt, hanem a sportban elért eredményei által kerül a Napló hasábjaira, illetve a Jobbik rendezvényeiről nem a Magyar Gárda részvételét és létezését firtatnák meg, hanem az eseményen elhangzott dolgokról adnának pártatlan tájékoztatást.

Azt hiszem ezt minden olvasó nevében elvárhatjuk!

A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy a sajtó szabadon dönti el kit és mennyire kell támogatni és/vagy elutasítani. Az Önök cikkei alapján több ezren, akár több tízezren döntik el, miként vélekednek a megye és az ország egyes dolgairól, ezért nyomatékosan kérjük Önöket: NE ÉLJENEK EZZEL VISSZA!

Tisztelettel:
Fódi Péter,
Jobbik Pápa, elnökségi tag

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.