Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Gárda nem hátrál

2009.08.21
 
 

 

 

 

Fordulópont lehet a szentendrei szombat - legyünk ott minél többen fényképezőgéppel, kamerával! (+térkép)

Az új Magyar Gárda Mozgalom 2009.augusztus 22-én délután 3-kor tartja ünnepélyes eskütételét Szentendre északi részén, a Pilisszentlászló felé vezető út bal oldalán, egy magántulajdonban lévő birtokon. A csatolt hírből és egyéb forrásokból szerzett hírekből is arra következtethetünk, hogy a sündőrség durva beavatkozásra készül ellenünk természetesen teljesen jogtalanul.

Egyetlen módon tudjuk tervüket megnehezíteni: ha sokan, de nagyon sokan(!) ott lesznek fényképezőgéppel, videókamerával is fölszerelt honfitársaink. A gárdisták már reggel 8-tól gyülekeznek és gyakorolják az ünnepség rendjét.

Ezért tisztelettel arra kérek MINDEN JÓ ÉRZÉSŰ MAGYAR HAZAFIT, hogy MÁR REGGELTŐL LEGYEN OTT VELÜNK! Sőt, kérje és hívja rokonait, barátait is!

Lehet, hogy fordulópont lesz ez a nap. Minden azon múlik, hogy mekkora tömeg lesz a körülbelül 2000 gárdista mellett. És persze mi sem fogjuk hagyni magunkat!

Ha tétlenek maradunk mi magyarok, akkor biztosan eltaposnak. Egyetlen esélyünk a megmaradásra, ha harcolunk a szabadságunkért, az igazunkért, egymásért, az életünkért. A gárdisták már tudják ezt, azért gárdisták. Egyedül kiszolgáltatottak, védtelenek vagyunk, de összefogva legyőzhetetlenek!

Hát mutassuk meg nekik, milyen a magyar, ha elszántan összefog!

Szebb jövőt!

Nagy Gergő
győri Jobbik

 

 

Dr. Morvai Krisztina nyílt levele Bencze József rendőrfőkapitánynak

 

Tisztelt Bencze József Országos Rendőrfőkapitány Úr!

A www.barikad.hu internetes honlapról értesültem arról, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom holnap, augusztus 22-én délután családi napot tart, valószínűsíthetően nagyszámú résztvevővel, közöttük sok gyermekkel és idős emberrel. Az esemény helyszíne egy magántulajdonban lévő földterület, a szentendrei Skanzen felé vezető úton. Ugyanebben az időpontban és helyszínen kerül sor a 2009. július 11. napján alakult Új Magyar Gárda elnevezésű – magyar állampolgárságú, mozgásszabadságukban és egyéb emberi jogaikban nem korlátozott személyekből álló - közösség találkozójára, ahol a magánszemélyek saját elképzeléseiknek megfelelően, az általuk meghatározott formában és tartalommal esküt kívánnak tenni. (Hangsúlyozom, hogy az Új Magyar Gárda elnevezésű csoport semmilyen formában nem kötődik a feloszlatott Magyar Gárda egyesülethez, amely a vonatkozó bírósági döntés következményeként jogi és ténybeli értelemben is megszűnt, a kb. tucatnyi volt egyesületi tag nem tevékenykedik többé együtt, egyesületi formában.)

Emberi jogi és alkotmányjogi szempontból az esemény minden vonatkozásban a magánélethez való (emberi) jog keretei közé illeszkedik, s természetesen nem bejelentés-köteles. A rendőrségnek jogállamban és demokráciában egy ilyen magán-eseményhez semmiféle köze NINCSEN!

Nyilvánvaló félreértés lehet az alapja annak a média információnak, amely szerint egy Európai Uniós jogállam rendőrsége beavatkozni szándékozna egy ilyen természetű, magánterületen rendezett eseménybe. Amennyiben a magyar rendőrség erre vetemedne, az azt vetítené előre, hogy visszatér az ötvenes évek diktatúrája, megszűnik a magánélethez és magántulajdonhoz való jog, a diktatúra minden korlátot elvesztene, újrakezdődnének a padlássöprések s az ÁVH általi önkényes elhurcolások. (Ebből 2006 ősze óta már kaptunk ízelítőt.)

Az Európai Parlament Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának tagjaként arra kérem Önt, hogy szíveskedjen tájékoztatni a nyilvánosságot arról, hogy a rendőrség e magán-rendezvénybe valóban be kíván-e avatkozni, s ha igen, mely jogszabályok és milyen intézkedés jogi alapját teremtik meg. Egyszerűbb megfogalmazásban: mi a tervezett intézkedésük jogi alapja? Tisztában vagyok azzal, hogy a magyar rendőri vezetés igen nagy nyomás alatt áll. Magyarországot ma egy olyan szűk, erőszakos média és „értelmiségi” valamint politikus csoport kívánja irányítani, amely 2006. ősze óta minden alkalmat megragad az emberi jogok sárbatiprására, az önkény állandóvá tételére. Magyarország azonban jogállam. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség mozgásterét nem a magyar és a nemzetközi sajtó, még csak nem is egy szerény képességű, diktatórikus hajlamú rendészeti miniszter, hanem a
j o g s z a b á ly o k határozzák meg. Erre figyelemmel kérem, szíveskedjék világos és egyértelmű tájékoztatást nyújtani, -legkésőbb szombat délelőttig –arról, hogy mely jogszabályok alapján és milyen formában kíván a rendőrség magánterületre behatolni, s két magánjellegű rendezvényt milyen formában kíván –ha kíván -korlátozni.

Tájékoztatom, hogy a területen európai parlamenti képviselők, kül- és belföldi emberi jogi megfigyelők lesznek jelen, akik ellenőrzik, hogy a rendőrség esetleges fellépése jogszerű-e.

Tájékoztatom továbbá, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján Önnek, mint magyar állami szerv vezetőjének kötelessége jelen levelemre válaszolni, tekintettel arra, hogy EP képviselő vagyok. A helyzet sürgősségére tekintettel kérem azonnali és a nyilvánosság előtti válaszát.

A mai napon e levelet megelőzően megpróbáltam a felvetett kérdéseimre választ kapni a Szentendrei Rendőrkapitányságon, ahol egy órás várakozásom nem volt elegendő arra, hogy –az egyébként előzékeny – ügyeletes tiszt megtudja, ki az illetékes.

Nyilvánosság előtti mielőbbi válaszát várom!

Tisztelettel

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő

barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.